Het wordt weer zomer. Hoe goed is het dragen van slippers?

Slippers geven je een vakantiegevoel, maar ze kunnen je voeten ook overbelasten en blessures veroorzaken. Wanneer je teenslippers draagt, moet je je tenen licht samenknijpen om ze niet te verliezen. En dat is geen natuurlijke positie voor je voeten.

Kijk zelf maar: doe je schoenen uit. Zet een stap en kijk goed hoe je middenvoetbeen en tenen aan het eind van je stap buigen, vlak voor je hiel de vloer verlaat. Knijp je tenen nu zachtjes samen, terwijl je een volgende stap zet. Voelt niet hetzelfde, toch? Je voeten voelen stijver aan en de stap is geen vloeiende beweging zoals je eerste stap. Des te minder houvast de slipper geeft aan de voet, des te groter deze spanning. Deze constante spanning heeft invloed op je houding, wat uiteindelijk kan leiden tot spierproblemen in je voeten en kuiten.

In de praktijk zien we dan ook vaker tijdens en na de zomer veel meer klachten binnenkomen aan de voeten en benen zoals o.a hielspoorklachten en fasciitis plantaris (peesplaatoverbelasting onder de voet).

Ondanks dat dit tot een sterkere en afwijkende belasting leidt van diverse structuren in onze voeten en benen, heeft een deel van de mensen hier geen last van. Het belangrijkste feit is, dat men zich bewust is van wat slippers met onze voeten en ons lichaam doen.

Omdat een deel van de mensen zelfs klachten krijgt bij het dragen van de wat betere slippers, waar al een voetbed in zit, hebben wij nu een oplossing. In samenwerking met Sandalinos kunnen wij voor u volledig op uw voet gemaakt slippers maken. U kunt deze slippers zelfs volledig personaliseren in de kleuren die u wilt. Omdat dit volledige maatwerkslippers zijn, zit hier natuurlijk een ander prijskaartje aan dan de gewone slippers die u in de winkel koopt, maar bij een groot deel van de ziektekostenverzekeringen krijgt u ze volledig vergoed.

De afgelopen 5 jaar hebben we veel mensen blij kunnen maken met deze slippers, waar ze voorheen in de zomer genoodzaakt waren om vaker op dichte schoenen te moeten lopen. Wilt u meer informatie of een afspraak maken dan kunt ons bellen op telefoonnr. 0348-460507 of mailen naar info@secretariaat.nl . Voor de modellen kunt u een kijkje nemen op de site www.sandalinos.nl

Wij wensen u een mooie pijnvrije zomer!

Deel dit bericht