Corona zorgt voor meer blessures!

De afgelopen twee jaar blijkt een grotere impact te hebben op het krijgen van een blessure dan we dachten, blijkt nu uit onderzoek. Het aantal sportblessures door Corona is veel hoger dan normaal, soms wel tot drie keer zo hoog. Maar hoe komt dat nou?

Door de lockdown hebben we eerst te lang stil gezeten en vervolgens zijn we te enthousiast weer van start gegaan toen we mochten. Tevens blijkt dat niet alleen de toestand van spieren, pezen, kapsels en gewrichten een rol spelen bij blessures, maar dat ook de mate van stress die je ervaart van invloed is op het ontstaan van blessures en op hoelang je geblesseerd blijft.

Het blijkt dat meer dan 80% van de langdurig geblesseerde sporters in het de maanden voorafgaand aan hun blessure een ‘big life event’ heeft meegemaakt, zoals de geboorte van een kind, een sterfgeval of scheiding. Stress kost energie en door Corona zitten we al twee jaar min of meer in een continue onzekerheid. Het steeds moeten aanpassen kost energie die je vervolgens niet in je herstel kan stoppen waardoor de kans dat je geblesseerd raakt groter wordt.

Dus voel je pijn, neem het serieus en doe het een aantal weken wat rustiger aan. Voor je het weet heb je te maken met een langdurige blessure in deze tijd. 

Deel dit bericht