Pijn aan de hiel bij uw kind?

In mijn praktijk zie ik veel kinderen met hielpijn en dit is een van de meest voorkomende klachten bij kinderen. In Nederland is de incidentie voorkomen in huisartspraktijken 3,7 per 1.000 patiënten en het komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes in de leeftijd tussen de 7 – 15 jaar.

De ziekte van Sever zoals hij vaak wordt genoemd wordt veroorzaakt door een overbelasting van de groeischijf aan de achterzijde van de hiel. Kinderen met deze aandoening ervaren pijn aan de achterzijde van de hiel, ter hoogte van de aanhechting van de achillespees. In 60% van de gevallen heeft het kind pijn aan beide voeten.

In onderstaande filmpje vertel ik hier meer over en hoe ik uw kind goed kan helpen. Dus als uw kind last heeft van pijn in de hiel, wacht niet te lang want als BewegingsExpert kan ik uw kind goed helpen.

 

Pijn aan de hiel bij uw kind?

Deel dit bericht