Flexibele zool of stevige schoen bij knie-artrose?

Knieartrose kan het wandelplezier flink dwarsbomen. Goede schoenen kunnen verlichting geven, maar wat is nu beter voor de pijnlijke knie: een schoen met een flexibele zool, die je spieren en gewrichten ‘uitdaagt’ of de gemaksschoen met stevigere zool en ook extra steun geeft bij de hielcap en wreefgedeelte, zoals een wandelschoen, hardloopschoen of stevige sneakers?

Onderzoekers besloten om beide schoentypen te vergelijken en publiceerde de resultaten in de ‘Annals of Internal Medicine.’ Er deden 164 mee aan het onderzoek. De ene helft liep zes maanden zeker zes uur per dag op  stevige schoenen en de andere helft op een soepele schoen. De stevige stappers zorgden voor minder kniepijn bij het lopen. Op alle fronten deed deze schoen het beter.

Dus bij knieartrose geldt: beter een stevige gemaksschoen met een stevige zool dan een schoen met een flexibele zool.

Deel dit bericht