Verhaal van Kim van 15 jaar: ’ik kon niet meer sporten’

Met enige regelmaat ben ik in de gelukkige positie om een kind te krijgen in mijn praktijk, die mijn dag een stuk leuker maakt. Dit is het verhaal van Kim. Ze heeft toestemming aan mij gegeven om haar pijnachtergrond (een jaar pijn), haar behandelweg en de ervaring met mij als De BewegingsExpert, te delen.

“Ik heb in januari tijdens mijn hockeytraining een bal tegen mijn grote teen rechts gekregen. Het was een vervelende stekende pijn, die ik de hele tijd voelde. Omdat ik geen hockey mocht doen door Corona in maart en april, ben ik na 6 weken rust begonnen met wandelen, maar de pijn die kwam weer terug. Bij elke stap was het afrollen pijnlijk. In april ben ik naar de huisarts gegaan, die een röntgenfoto heeft gemaakt. Maar daar was niks op te zien.

Toen ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en die heeft mij allerlei oefeningen gegeven om mijn grote teen en voetspieren weer sterker te maken. Want volgens de fysiotherapeut waren de pezen die naar mijn grote teen toe liepen zwakker geworden. Hij heeft ook nog met een naald in mijn kuit geprikt en toen ging het weer beter. Maar toen ik in september weer begon met hockey werd de pijn direct weer erger. Ook bij het gymmen deed hij pijn en kon ik nog maar maximaal 15 minuten wandelen. Ik ben zelfs wandelschoenen gaan kopen, maar de pijn bleef.

Ik werd echt een beetje moedeloos, want elke keer als ik opnieuw begon met hockey begon de pijn meteen weer toe te nemen en bleef de teen ook dikker. Toen ben ik op advies van mijn moeder naar mw. Heijgele, De BewegingsExpert, gegaan. Ik was blij, want ze deed een uitgebreid onderzoek en heeft alles onderzocht: hoe ik stond, hoe ik liep, hoe mijn grote teen en mijn voet en been functioneerde, ze liet mij rennen met en zonder schoenen enz. Echt heel fijn, dat iemand zo’n uitgebreid onderzoek deed, want ik durfde mijn grote teen zelfs niet meer te gebruiken. Zo’n pijn deed het.

Uit het onderzoek bleek, dat ik onder andere teveel met mijn voet naar binnen kantelde, verkeerde schoenen droeg, dat ik nog steeds een overbelasting had van het grote teengewricht en dat ik verkeerd omging met mijn teen.

Ik heb zolen gekregen om de stand van mijn voet te corrigeren, een schoenadvies, sport- en beweegadviezen en speciale oefeningen met een opbouwschema om de belasting van mijn grote teen rustig op te bouwen om zo weer het vertrouwen te krijgen in mijn grote teen. Want ik was continu bang dat ik iets kapot zou maken in mijn teen.

Die 2 maanden dat ik alleen maar mocht wandelen en alleen hockeytraining mocht geven was heel zwaar, maar ik ben heel blij dat ik geluisterd heb en deze oefeningen, zolen en schoenadvies heb gekregen, want ik heb eindelijk geen pijn meer. Echt dank je wel!”

Deel dit bericht